KNMI waarschuwt voor storm in kustprovincies

Morgen wordt onstuimig weer verwacht; niet leuk voor campinggasten en festivalbezoekers, wel leuk voor wie van kitesurfen houdt.
Morgen wordt onstuimig weer verwacht; niet leuk voor campinggasten en festivalbezoekers, wel leuk voor wie van kitesurfen houdt. Foto ANP/ Valerie Kuypers

Aan het relatief zomerse weer van de afgelopen dagen komt morgen abrupt een eind. Vannacht bereikt een depressie uit Frankrijk ons land, die gepaard gaat met veel regen. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten morgen overdag.

In de kustprovincies kunnen windstoten van 80 tot 90 km/uur voorkomen. Boven land neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer wordt de wind hard tot stormachtig.

In de kustprovincies, maar ook in het noorden van het land geldt voor morgen dan ook code geel; de waarschuwing voor gevaarlijk weer. Mensen op campings en festivals dit weekend kunnen veel hinder van de wind ondervinden. Dit weekend is onder andere het festival Zwarte Cross in de Achterhoek.

De harde wind wordt vergezeld door buien en een afwisseling van wolken en zon. Het wordt gemiddeld maar een graad of 16. Gedurende de middag verplaatst de wind zich via de westkust naar het noordelijk kustgebied en het IJsselmeergebied. In de avond nemen de wind en buien sterk af.