KLM schrapt dertig vluchten wegens naderende storm

Wegens de verwachte storm van morgen heeft vliegmaatschappij KLM dertig vluchten van en naar Schiphol geschrapt. Het KNMI waarschuwt voor windstoten die snelheden kunnen bereiken van 100 kilometer per uur.

Foto: ANP/LEX VAN LIESHOUT

Wegens de verwachte storm van morgen heeft vliegmaatschappij KLM dertig vluchten van en naar Schiphol geschrapt. Het KNMI waarschuwt voor windstoten die snelheden kunnen bereiken van 100 kilometer per uur.

Dat meldt de KLM vanavond op de website. Wat voor gevolgen de storm heeft voor de vluchten van andere maatschappijen is nog niet bekend.

De KNMI gaf vanochtend een waarschuwing af voor een depressie die vanuit Frankrijk over Nederland trekt. Verwacht wordt dat rond 14.00 uur in de kustprovincies windstoten zullen voorkomen met snelheden van 100 kilometer per uur. De storm zal eerst in Zeeland en Zuid-Holland aankomen, en daarna over Noord-Holland, Flevoland en Friesland trekken.

Het festival Wonderfeel dat wordt gehouden in een natuurgebied gaat morgen niet door. Zondag gaat het festival weer verder. Het zomercarnaval in Rotterdam lijkt vooralsnog wel door te gaan.

De VID waarschuwt vakantiegangers met caravans om morgen niet de weg op te gaan wegens de windstoten.

Twitter avatar vid VID Nieuwste weerupdate: storm blijft erin voor morgen. Ons advies is al sinds vanmorgen helder #caravan #zomerstorm http://t.co/M6cgBtgw62