Janneke Vreugdenhil Clafoutis met perzik en citroenverbena

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Ik ben dol op het frisse, citroenige aroma van citroenverbena, maar doe er meestal niet veel meer mee dan thee zetten. Des te leuker om de blaadjes eens te gebruiken in een recept. Bij het uitproberen was ik wat terughoudend met het toevoegen van de voorgeschreven handvol, maar het kruid blijkt door verwarming veel van z’n aroma te verliezen. Niettemin moet u het niet overdrijven. Een klein handje is voldoende.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm in een pan rustig de melk met de room en citroenverbena. Laat minstens 10 minuten trekken op laag vuur. Laat afkoelen. Smeer vier ramekins (of één grote vorm) royaal in met boter en bestrooi met suiker. Leg de plakken perzik op de bodem. Klop de eieren met een mixer los met de suiker tot een romig geheel. Roer de bloem en het zout erdoor. Zeef het melk-roommengsel erboven en roer het samen met de gesmolten boter langzaam door het beslag. Giet het beslag over de perziken en bak in 30 - 35 minuten gaar. (Reken als u een grote vorm gebruikt op een iets langere baktijd). Haal de ramekins uit de oven, laat 5 minuten rusten en serveer warm, bestoven met poedersuiker.