Verkooppraatjes vermomd als webinars

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Een webinar ‘Hoe breek jij door als stylist of ontwerper’
Wie: Trainer Karin Overbeek

Luid geblaf. Het geluid van een deur die snel dicht wordt gedaan. “Sorry, dat was de hond, haha.” We horen de stem van Karin Overbeek, coach en trainer die een training geeft. Thuis. Achter haar computer. De deelnemers horen alleen haar stem en zien de plaatjes die horen bij haar praatjes. Een webinar noem je dat. Het is de nieuwste trend in trainerland. Elke zichzelf respecterende trainer heeft wel een webinar in de aanbieding. Meestal zijn ze gratis.

Omdat je verdient wat je waard bent

Die van Overbeek in elk geval wel. Haar specialiteit is het helpen van zzp’ers in de creatieve sector. Overbeek gaf les aan onder andere studenten interieurontwerp en kon het niet aanzien dat zij na het behalen van hun diploma niet aan het werk kwamen, terwijl ze natuurlijk allemaal hartstikke getalenteerd waren. Om hen te helpen besloot ze een training te ontwikkelen die Overbeek maar al te graag toelicht in haar webinar. “Omdat ik écht vind dat je verdient wat je waard bent.”

Trainer Karin Overbeek heet de deelnemers aan haar webinar eerst even welkom.

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Klant-magnetische website

Het omineuze ‘Krijg meer klanten op een creatieve manier’-systeem vormt de basis van haar training. Dat systeem bestaat uit zeven stappen. Ten eerste moet je je ideale klant vinden, “een stap waar iedereen zo overheen stapt”, aldus Overbeek. Terwijl je er volgens haar juist veel energie van krijgt als je bedenkt voor wíé je nou eigenlijk het liefst wil werken.

Verder moet je als zzp’er in de creatieve sector van Overbeek onder andere “verkooppakketten”, een eigen “E-zine”, een “klant-magnetische website” en een “marketing taart” maken. Wat dat in hemelsnaam allemaal te betekenen heeft, blijft grotendeels een mysterie. Wie wil weten hoe het zit, kan zich inschrijven bij Overbeeks online academie. Kost tussen de 597 en 1297 euro, maar dat mag je wél in twaalf maanden aflossen. De blaffende hond krijg je er gratis bij.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken