Protest om corruptie in India

None
Foto EPS

Jongeren van de Indiase Congrespartij demonstreerden gisteren bij het parlement in New Delhi tegen vermeende corruptie van enkele prominente leden van de regerende BJP-partij. Doelwit zijn minister Sushma Swaraj van Buitenlandse Zaken en Vasundhararaje Scindia, de premier van de deelstaat Rajasthan. Ze worden beschuldigd van betrokkenheid bij het toedekken van een corruptieschandaal in de Indiase cricketwereld. Eerder deze week al legden leden van de Indiase oppositie de parlementaire werkzaamheden in het Hogerhuis stil. De BJP, de partij van de vorig jaar mei aangetreden premier Narendra Modi, ontkent dat er verkeerd is gehandeld. Voor de Congrespartij komt het corruptieschandaal goed uit. Toen zij nog aan de regering was, was zij geregeld het middelpunt van omkoopschandalen. (NRC)