Tainted Love wordt Tweeted Love in deze idiote (en knappe) clip

Soft Cell, kort voor Twitter.
Soft Cell, kort voor Twitter. Foto: ANP/Herman Pieterse

Tainted Love in de uitvoering van Soft Cell is een van de grootste hits uit de jaren tachtig, maar het nummer heeft nu een tweede jeugd gekregen. Een clipmaker zette de tekst om in Twitternamen. Beep beep, merp merp.

Jim Mortleman heet de grapjurk achter deze clip en het is zijn hobby om een nummer volledig te vertalen naar gebruikersnamen op Twitter. Dan hebben we het niet alleen over de teksten, maar ook de geluiden. Uitgeschreven lijken de eerste regels nergens op, maar spreek ze maar eens uit:
Sam Tyne, Psy, Phill Ive, God 2
MerpMerp
Ronald Way
Arf, God 2
MerpMerp
Ketta Wade


Volgens Mortleman wordt alleen puur bronmateriaal gebruikt, en geen bewerkingen van gebruikersnamen. Het is overigens niet de eerste clip die Mortleman heeft gemaakt. Eerder vergreep hij zich al aan een fonetische Twitterversie van ABBA’s Dancing Queen:

We zijn benieuwd naar de volgende clip. Allicht het razendsnelle Informer van Snow? Of toch iets van Napalm Death?