Kijken: de allerslechtste special effects (tot nu toe)

Still uit een van de Jawsfilms.

Wie de onlangs uitgekomen film Jurassic World heeft gezien (in 3D) zal waarschijnlijk niet steil achteroverslaan van de special effects. De hedendaagse bioscoopbezoeker is heel wat gewend. Maar als je het vergelijkt met de eerste Jurassic Park-film is er een heel groot verschil.

Worldwideinterweb.com maakte een compilatie van special effects uit verschillende films uit de ‘oude doos’. Veel bordkartonnen special effects golden destijds als geavanceerd, maar doen nu inmiddels knullig aan, bijna schattig.

Verschillende special effects zijn overduidelijk geanimeerd en niet echt angstaanjagend meer, zelfs niet in horrorfilms. De witte haai uit Jaws, in de jaren 70 de schrik der zeeën op het witte doek, is een stuk minder afschrikwekkend dan in de herinnering.


The Worst Movie Special Effects Ever Compilation door worldwideinterweb