Duizenden protesteren tegen de bezuinigingen

Enkele duizenden Grieken hebben zich gisteravond in de straten van Athene verzameld om te demonstreren tegen de nieuwe bezuinigingen. De betogers verzamelden zich voor het Griekse parlement, waar toen gestemd werd over het pakket maatregelen dat Athene moet doorvoeren in ruil voor nieuwe steun uit Europa. De uitslag daarvan was nog niet bekend toen deze krant naar de drukker ging. Volgens schattingen van de politie waren er zo’n zesduizend mensen bijeen, meldde persbureau AFP. Het merendeel van de demonstranten is lid van de communistische vakbond PAME, een van de organisatoren van de actie. Anders dan bij de demonstratie van vorige week verliep de actie vrij probleemloos. De vorige keer dat de betogers de straat op gingen zette de politie traangas in tegen demonstranten.