Dit kost een tall latte van Starbucks in de rest van de wereld

Lekker zoet, zo’n frappuccino of Iced Caramel Macchiato van Starbucks. Maar ook behoorlijk duur. Vandaag maakt het bedrijf bekend of het in het afgelopen kwartaal wéér meer omzet heeft gedraaid. Maar is Starbucks-koffie alleen in Nederland zo prijzig? NRC Q belde naar Starbucksfilialen van Tokyo tot aan New York om de prijs van een tall latte te achterhalen. En wat blijkt: die verschilt behoorlijk.

Ga je deze zomer nog weg en ben je fan van Starbucks (omzet: 7,8 miljard dollar, 147.436 werknemers), dan kun je dus beter naar India gaan. Nederland zit met €3,15 net onder de internationale middenmoot van tall latte-prijzen. Zwitserland kun je als Starbucksliefhebber beter helemaal vermijden.

Maar wat als je Starbucks in Nederland met andere koffieketens vergelijkt? Dan is de keten vrij duur, blijkt uit de prijs van een kleine cappuccino.

En dat bedrag blijft voorlopig stijgen. Starbucks maakte begin deze maand bekend de prijzen van de koffie te verhogen met 1 procent. Dat hebben ze in het verleden al vaker gedaan. Dat ging dan vaak in lijn met de prijzen van koffiebonen. Ging die omhoog, dan rezen de bedragen van de Americano’s met ze mee.

Opvallend is nu dat de prijzen worden verhoogd ondanks dat de waarde van koffie op de markt al maanden daalt.

Waarom Starbucks de prijzen dan toch verhoogt? Simpel: omdat ze het kunnen. Ondanks de verschillende prijsverhogingen de afgelopen jaren, blijven de klanten komen. De omzet van Starbucks groeit al bijna twaalf jaar onafgebroken.

    • Guus Ritzen