Dit is vandaag belangrijk

Foto EPA

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Vijf jaar geleden ging de eerste iPad in Nederland in de verkoop. Wat dachten we toen? En wat weten we nu? Een video.

Google: in één dag 16 procent erbij. Apple: binnen één uur 9 procent eraf en 60 miljard euro aan beurswaarde verdampt. Is het weer 1999 op de beurs?

Lekker zoet, zo’n frappuccino of tall latte van de Starbucks. Maar ook behoorlijk duur. Of valt dat in Nederland nog wel mee?

Poldernieuws

Zie jij ook steeds minder luchtballonnen vliegen? De ballonvaartmarkt is sinds 2010 gehalveerd, meldt de NOS.

Wat je ook bijna nooit ziet: varkens, hoewel Nederland er propvol mee zit. Misschien binnenkort wel als ze als onkruidverdelger worden ingezet, schrijft de Volkskrant.

Er is één land dat het slecht doet in de - verder florerende - winkelvastgoedportefeuille van Unibail-Rodamco, schrijft het FD. Vooral de Nederlandse huurinkomsten nemen af.

While you were sleeping… in the US

New York gaat, voorlopig, door de knieën voor Uber. Over vier maandenhervat de stad weer de strijd, schrijft The New York Times.

De kroonprins van Bank of America moet vertrekken na een reorganisatie. Opvallend, oordeelt The Wall Street Journal.

Volgens de San Francisco Chronicle maakt Twitter met een studentikoos feestje geen vrienden met de vrouwen in Silicon Valley.

While you were sleeping… in Asia

Zelfs Australische zender ABC overkomt een gevalletje ‘video killed the radio star‘, schrijft The Sydney Morning Herald.

Volgens Asia Nikkei Review wil Accenture de reclamemarkt van Aziëveroveren.

Tata Communications wil van zijn logge data centra af, meldt The Times of India. Het reikt naar de cloud.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q