Zo is het leven met de Apple Watch

De Apple Watch is nu ook in Nederland te koop. Heb je er ook wat aan als je niks met sporten hebt en geen gadgetfreak bent? Verslag van zes weken testen.

Het is de schuld van het Jeugdjournaal. Ademloos keek ik zo’n negentien jaar geleden naar hun tv-item over mobiele telefoons (wauw!). Alsof dat niet futuristisch genoeg was, hadden ze het ook over iets wat in de toekomst misschien zou komen: een horloge waarmee je kon bellen. Ik – net mijn eerste horloge gekregen – vond het onmiddellijk praktisch. Handen vrij, overal bereikbaar, en je kunt er ook nog eens op klokkijken. Vurig wenste ik dat de toekomst snel mocht komen.

Dus toen Apple een jaar geleden de Apple Watch aankondigde, wist ik: die ga ik kopen. Hier moet ik bij zijn. En omdat ik éénmaal in mijn leven bij de early adopters wilde horen, kocht ik mijn horloge nog voordat-ie in Nederland te koop was, in Amerika.

    • Charlotte van ’t Wout