Nieuwe winkels Britse meubelboer

De Britse meubelgigant DFS heeft plannen om twee nieuwe winkels te openen Nederland. Dat blijkt uit een handelsbericht dat het bedrijf vanochtend presenteerde. Onbekend is nog waar.

DFS opende in november vorig jaar zijn eerste Nederlandse winkel in het Noord-Hollandse Cruquius in de buurt van Heemstede en Hoofddorp. Het bedrijf is positief gestemd over de eerste maanden aan de andere kant van de Noordzee. De directie heeft daarom besloten verder uit te breiden in Nederland.

In Nederland is DFS nog een nieuwkomer, maar in het Verenigd Koninkrijk is het bedrijf een van de grootste spelers in de meubelsector. De meubelverkoper heeft daar meer dan 100 winkels en hoeft qua omzet alleen IKEA voor zich te dulden en zou het goed zijn voor een marktaandeel van 25,7 procent in de meubelmarkt.

DFS begon in 1969 met de eerste winkel in Doncaster en heette eerder Direct Furnishing Supplies. Behalve in Nederland en het Verenigd Koninkrijk is het bedrijf ook actief in Ierland. DFS telt zo’n 3.500 werknemers.

In 2014 was DFS goed voor een omzet van omgerekend een 1,3 miljard euro. In een handelsupdate afgelopen maandag meldt DFS, zonder bedragen te noemen, dat de omzet in de eerste helft van dit jaar met 4 procent is gestegen. Over het hele boekjaar, dat volgende week afloopt, stijgt de omzet volgens DFS naar schatting met zo’n 7 procent.