Met deze app maak je vlekkeloos plannen en afspraken

Beeld Calendar42

Elke week belicht NRC Q een start-up met potentie. Deze week: een ingenieus digitaal plansysteem.

Bedrijf: Calendar42
Oprichters: Michel Boerrigter en Jasper Hartong
Werknemers: 14

Agenda prikken, afspraak maken, een dag later toch de tijd verzetten, nog snel een locatie zoeken, opnieuw de tijd verzetten en op de dag zelf erachter komen dat je een dubbele afspraak hebt gemaakt. Herkenbaar? Volgens start-up Calender42 plannen we steeds meer ad hoc, en dat is niet altijd praktisch (denk aan: terugscrollen in je whatsappjes: hoe laat was het ook alweer?). Ze zorgen met hun ingenieuze systeem dat je aan het plannen en de communicatie zo min mogelijk tijd kwijt bent. Vorige week haalden ze 1 miljoen euro op via crowdfunding.

Wat is het?

Een dynamische agenda- en planningdienst. Zie het als een soort superslimme agenda (app & webapp) voor zowel bedrijven als particulieren. Het zit boordevol snufjes die automatisch bijhouden hoe je planning op een dag loopt. Heb je bijvoorbeeld een afspraak, dan kan hij zien of je in de trein zit, wanneer je aankomt, en of je de volgende afspraak haalt. Je afspraak krijgt automatisch een berichtje dat je wat later komt. Ook doet-ie aan automatisch inchecken en uitchecken, of houdt-ie het aantal kilometers dat je naar een afspraak rijdt bij.

Wat is het verdienmodel?

Als gewone consument is het een gratis appje en webapplicatie. Voor bedrijven hanteren ze een abonnement. Het kleinste abonnement (voor een bedrijf met vijf personen) kost dan 15 euro per maand.

Wat heeft een bedrijf hieraan?

Alles gaat sneller als je slim inzicht hebt in de planning en beschikbaarheid van je werknemers. Denk aan een uitzendbureau, dat op het laatste nippertje een nieuwe uitzendkracht voor een klus nodig heeft. Dit systeem stuurt naar iedereen met de juiste kwalificaties een berichtje. Of denk aan een verzekeringskantoor dat schade-experts op huisbezoeken stuurt. Nauwkeurig kunnen plannen levert tijdwinst op. En dat scheelt kosten.

Wie zijn hun klanten?

Er zitten mooie namen tussen, zoals TU Delft, Timing en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ze zeggen dat zo’n tienduizend mensen nu gebruik van hun kalender maken.

    • Charlotte van ’t Wout