Laat het leven zijn zoals wijn

Buiten denken we na over onze eigen natuur. Zo ook Carin Tiggeloven (45) . Zij zoekt als gespreksleider en vinoloog naar wrijving en harmonie.

Foto Rob Overmeer
Foto Rob Overmeer

„Werken doe ik met mijn stem. Sinds 2006 ben ik zzp’er”, zegt Carin Tiggeloven. „Ik leid gesprekken, geef presentatietrainingen en ik spreek voice-overs in. Ook ben ik vinoloog. Ik wist altijd al dat ik goed kon proeven. Tijdens mijn studie zat ik al in het proefpanel van Unilever. Ik houd van lekker eten en mooie wijnen. Bij hoofdgerechten zoek ik naar harmonie en bij het dessert juist de wrijving.

„Door het zelfstandig ondernemen staat mijn leven nu volledig in het teken van werk. Dat klopt niet voor mijn gevoel. Als ik het druk heb dan heb ik het druk, maar als het even rustig is, voel ik geen rust. Ik houd enorm van mijn werk, maar ik mis vrijetijdsgevoel. Eigenlijk zou ik werk en privé beter willen integreren met elkaar. Net als bij de wijn, wrijving, harmonie en balans. Maar ik heb de juiste combinatie nog niet gevonden.

„Mijn tuin is wel een fijn rustpunt. Ik woon in een hofje midden in de stad. Niemand kent het want de poort is altijd dicht. Ik zit er vaak ’s avonds om een boek te lezen of zomaar te mijmeren. Het is een van de fijnste momenten van de dag. Op die momenten krijg ik de beste ideeën. Dan ben ik dus eigenlijk ook aan het werk.”

    • Rob Overmeer