Dit is vandaag belangrijk

Foto EPA

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Vandaag gaat de Tour de France de Alpen in. Niet dat het wielrenners veel oplevert, in vergelijking met andere sporten. Voetballer Messi verdient in krap twee dagen wat de Tourwinnaar krijgt.

Een Amsterdammer moest van de rechter zijn huis uit, 17.000 euro betalen én proceskosten. De misdaad? Airbnb-verhuur. Zijn huisbaas heeft nog zeker dertig van zulke dossiers.

Het blijft lekker, af en toe schelden en klagen over Facebook. Maar ondanks het gezeur blijven er nog volop mensen foto’s plaatsen en filmpjes kijken. Vandaag cijfers.

Poldernieuws

Rusland wil geen Nederlandse bloemen meer. Dat bericht komt direct nadat Nederland plannen aankondigde om de waarheid over MH17 boven water te krijgen, meldt NOS.

Supermarkten stunten steeds meer en slaan daarin door, schrijft Volkskrant.

Voor de verandering eens positief nieuws over het internet. Volgens Trouw wordt dat namelijk steeds veiliger.

While you were sleeping… in the US

Hackers kunnen het besturingssysteem van Chrysler-auto’s overnemen. En dat voorspelt niet veel goeds, meldt The Verge.

Een van de oprichters van YouTube komt met SayMore, een app die je aanspoort om met vreemden te bellen. Techcrunch twijfelt of het een succes wordt.

Wall Street voorspelt dat het snel voorbij is met de groei van Apple, schrijft Quartz.

While you were sleeping… in Asia

Toshiba maakt schoon schip, merkt The Japan Times op. Naast topmannen doet het ook een groot aantal aandelen van de hand.

Mitsubishi gaat samenwerken met het Britse Value Retail voor de bouw van een lucratief winkelcentrum bij het Shanghai Disney Resort, meldt Asia Nikkei Review.

De crises in Griekenland en China raken ook Singapore. Volgens de Straits Times stelt het land de groeicijfers van dit jaar naar beneden bij.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q