Corruptie blijkt verslavend

Move over selfiestok, er is iets beters waar we onze smartphone aan kunnen klikken: de Dundabunga.

Ontwikkelaar KeyGames Network laat je in Football Mafia ervaren hoe het moet voelen om een corrupte voetbalbaas te zijn. Of dat Fifa-voorzitter Sepp Blatter moet voorstellen mag de speler zelf bepalen, al lijkt de hoofdpersoon sprekend op de bebrilde Zwitser. Het doel van Football Mafia is simpel: eindeloos klikken. Met elke tik krijgt de speler na een paar seconden smeergeld en daarvan moet zo veel mogelijk binnengehaald worden. Eerst betalen de ballenjongens, daarna spelers, coaches en ga zo maar door. De FBI onderzoekt ondertussen de praktijken van de gebruiker, dus het is zaak niet gepakt te worden. Football Mafia is een RSI veroorzakende game: volkomen doelloos, maar verslavend.

    • Hans Klis