Drie journalisten uit Spanje vermist in Syrië

foto reuters

Drie Spaanse journalisten die aan het werk waren in de Syrische stad Aleppo worden sinds begin vorige week vermist. Het vermoeden bestaat dat ze zijn ontvoerd, zo liet de Spaanse vereniging voor journalisten (FAPE) gisteren aan persbureau Reuters weten. Het drietal was sinds 10 juli aan het werk in Syrië. De laatste keer dat de journalisten een teken van leven gaven, was op 12 juli. Ze waren op dat moment aan het werk in de omgeving van Aleppo, maar het is niet duidelijk of dat ook de plek is waar ze vermist zijn geraakt. Eerder op de avond berichtten Spaanse media nog dat het drietal was ontvoerd, maar daarover is de journalistenvereniging nu minder stellig. „Op dit moment spreken we alleen van een vermissing”, aldus voorzitter Elsa Gonzalez.

    • NRC