Een burrito gezond fastfood? Deze valt tegen

Na McDonald’s, Starbucks, Subway en KFC is het de fastfoodketen met de grootste marktwaarde: Chipotle Mexican Grill. Vandaag maakt dit Amerikaanse bedrijf de cijfers van het tweede kwartaal bekend. McDonald’s had tien jaar geleden een belang van 90 procent in Chipotle, maar trok zich terug uit het bedrijf. En daar hebben ze nu spijt van, want Chipotle is ‘booming’, terwijl de omzet van McDonald’s afgelopen jaar daalde.

Chipotle - spreek uit: chee-poat-lay (klik op de play-knop om te luisteren) - heeft in de Verenigde Staten ruim 1.700 vestigingen. Ter vergelijking: Nederland heeft 242 McDonald’s-restaurants. In Europa kun je tot nu toe alleen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bij Chipotle eten.

Wat kunnen we verwachten als de keten ook naar Nederland komt? Nou, in ieder geval de beruchte burrito. Gevuld met rijst, bonen, groenten en toppings zoals guacamole en kaas is ’ie al snel 975 gram. En maar liefst 1.655 kilocalorieën.

Tot die tijd zullen we het moeten doen met de volgende snacks:

beeld NRC Q

beeld NRC Q
De aantallen calorieën zijn berekend op basis van productinformatie en de caloriechecker van het Voedingscentrum.

  

    • Jolanda van de Beld
    • Bas van Kooij