Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

TUI Nederland schrapt tot februari alle vakanties naar Tunesië

Alle vakantiereizen van TUI Nederland en vluchten van Arkefly naar Tunesië worden tot februari 2016 geannuleerd. De reisorganisatie, waar ook Holland International, Arke en Kras onder vallen, doet dit op basis van het eerder uitgegeven negatieve reisadvies Buitenlandse Zaken en een tegenvallend aantal boekingen.

Briste toeristen staan op 11 juli 2015 in de rij bij de internationale luchthaven Enfidha in Tunesië, nadat de Britse regering toeristen had opgeroepen om Tunesië te verlaten.
Briste toeristen staan op 11 juli 2015 in de rij bij de internationale luchthaven Enfidha in Tunesië, nadat de Britse regering toeristen had opgeroepen om Tunesië te verlaten. Foto: Reuters / Amine Ben Aziza

Alle vakantiereizen en vluchten van TUI Nederland naar Tunesië worden tot februari 2016 geannuleerd. De reisorganisatie, waar ook Holland International, Arke en Kras onder vallen, doet dit op basis van het eerder uitgegeven negatieve reisadvies Buitenlandse Zaken en een sterke terugloop in het aantal boekingen.

Eerder had TUI Nederland vakanties en vluchten naar Tunesië al geannuleerd tot augustus, later werd dit verlengd tot oktober. De intentie is om in de krokusvakantie de vakantiereizen en vluchten naar Tunesië weer op te pakken, mits het negatief reisadvies is opgeheven, meldt een woordvoerder. Mensen die al een reis hebben geboekt, krijgen hun geld terug of kunnen een andere vakantie boeken.

Twee grote aanslagen op toeristische bestemmingen

In Tunesië vonden de afgelopen maanden twee grote aanslagen plaats op plaatsen die populair zijn onder toeristen. Op 26 juni pleegde een man een aanslag op toeristen in de Tunesische badplaats Sousse. Daarbij kwamen 39 mensen om het leven. In afgelopen maart werden 22 mensen doodschoten in het Bardo Museum in Tunis, onder wie 19 toeristen. Eerder deze maand adviseerde de Britse regering haar landgenoten om het land zo snel mogelijk te verlaten uit veiligheidsoverwegingen.

Tunesië is in sterke mate afhankelijk van inkomsten uit toerisme, er werken circa 340.000 mensen in de industrie. De Tunesische autoriteiten verwachten dit jaar een half miljard dollar aan inkomsten uit toerisme mis te lopen doordat toeristen wegblijven.

Lees ook de column van Carolien Roelants in NRC Handelsblad: Bent u ook tegen terreur? Ga als toerist naar Tunesië