Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Je kunt 28 bitterballen eten of één enkele burrito van Chipotle - beide hebben evenveel calorieën. We vergelijken de beruchte vette hap van de Amerikaanse fastfoodketen met andere snacks.

Elk technologiebedrijf wil ineens de kaarten van TomTom hebben. De beurskoers verdubbelde het laatste halfjaar. Dit is hoe dat komt.

En Nederland is een van de grootste cacaoverwerkers wereldwijd. Drie vragen over Nederland cacaoland.

Poldernieuws

Na twee weken is de Amsterdamse beurs alweer hersteld van de Griekse crisis. De AEX heeft sinds ‘de redding’ van Griekenland maar liefst 10 procent rendement behaald, meldt RTL Z.

Plastic wegen kunnen sneller worden gelegd en verzakken minder snel. De Nederlandse uitvinding trekt ook in het buitenland veel bekijks, schrijft de Volkskrant.

Aan de problemen voor Nederlandse modewinkels lijkt een einde te komen. Kredietverzekeraar Euler Hermes voorspelt dat de vraag in de mode- en textielsector de komende tijd iets zal stijgen, aldus De Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Via een geheime spreadsheet delen werknemers van Google wat ze verdienen, meldt Quartz.

3D-printers zijn de nieuwe vijanden van Hollywood, schrijft The Wall Street Journal.

Wat is het juiste moment om naar salarisverhoging te vragen? Forbes onderzocht het.

While you were sleeping… in Asia

Toshiba knoeide met de boeken vanwege de immense druk van het management, meldt Asia Nikkei Review.

De topman van het grootste ruimtevaartbedrijf in China waarschuwt volgens de South China Morning Post voor buitenlandse invloeden op de beurs.

Het Zuid-Koreaanse energiebedrijf OCI zet volledig in op zonne-energie in de VS, schrijft Yonhap.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q