Brexit is ineens geen taboe meer bij links

De Britse minister van Financiën, George Osborne, ontving begin februari zijn toenmalige Griekse collega Yanis Varoufakis
De Britse minister van Financiën, George Osborne, ontving begin februari zijn toenmalige Griekse collega Yanis Varoufakis Foto: Peter Nicholls/Reuters

‘Griekenland’ heeft de euroscepsis onder Brits links wakker geschud. Zoals het linkse opinietijdschrift New Statesman concludeerde: „Aan de droom van continentale solidariteit en afhankelijkheid [in Europa] lijkt een einde te zijn gekomen.” Met een referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie in het vooruitzicht, gaan nu voor het eerst in vijf jaar ook aan linkerzijde stemmen op voor uittreding, een Brexit.

Lees verder: Brexit is ineens geen taboe meer bij links (€)

    • Titia Ketelaar