Van Persie: Van Gaal gaf me geen eerlijke kans

Foto EPA

In niet mis te verstane bewoordingen heeft Robin van Persie zijn afscheid van Manchester United en Louis van Gaal in een interview met The Sunday Times van wat rafelranden voorzien. Van Gaal gaf de spits „geen eerlijk kans” na zijn vakantie deze zomer, vindt de aanvoerder van Oranje die vorige week United verruilde voor het Turkse Fenerbahçe. „Hij stuurde me naar een bijveld. Ik ben een volwassen voetballer, ben niet dom. Ik werd niet kwaad of emotioneel.” Het was duidelijk dat zijn band met Van Gaal verslechterd was de afgelopen maanden. Hij vraagt zich – retorisch – af of hij misschien na het WK, waarin hij onder Van Gaal als aanvoerder op één na alle wedstrijden speelde, misschien niet „een weekje extra vrij” had moeten hebben voor hij zich bij United moest melden. Sir Alex Ferguson, coach in zijn succesvolle eerste seizoen bij United, en Arsène Wenger, acht jaar Van Persies trainer bij Arsenal, krijgen van de spits uitgebreide lofzang toegezwaaid na zijn elf jaar in Engeland.

    • NRC