Wereldkampioen ontsnapt aan haaienbeet

Het is de schrik van elke surfer: aangevallen worden door een haai. Het overkwam drievoudig wereldkampioen Mick Fanning gisteren tijdens een surfwedstrijd in Zuid-Afrika.

Op tv-beelden is te zien hoe de Australiër ligt te wachten op een golf, als achter hem een haai opduikt. Hij probeert nog weg te peddelen, maar wordt van zijn plank getrokken. Dan verdwijnt hij voor de camera’s even uit beeld achter een hoge golf. Reddingsbootjes zijn vervolgens snel ter plekke om Fanning uit het water te halen.

Na de aanval werd de wedstrijd stilgelegd en haalde de organisatie de overige surfers uit het water.

Fanning zelf reageerde opgelucht tegenover de Australische nieuwszender Sky News: „Ik lag te wachten en voelde iets vasthaken aan het touwtje om mijn been. Ik begon te trappen om het weg te krijgen. (…) Ik zag zijn vinnen, en wachtte alleen nog op de tanden.”