Cosby bekent seksdrug en zwijggeld

Spijt had Bill Cosby niet. Hij was zelfs een beetje pocherig en vooral onverschillig. In een getuigenis uit 2005 doet de komiek uit de doeken hoe hij vrouwen verleidde. De getuigenis uit een civiele zaak is geheim omdat de zaak toen werd geschikt, maar is nu in handen van The New York Times. De tien jaar oude bekentenis kan een rol spelen in een nieuwe strafzaak tegen Cosby.

De komiek, tegen wie in Los Angeles een strafrechterlijk onderzoek loopt over meervoudig seksueel misbruik, geeft toe dat hij in de jaren zeventig vrouwen methaqualon gaf om seks met ze te hebben, en dat hij vrouwen zwijggeld gaf om de seks geheim te houden. Methaqualon is een inmiddels verboden slaapmiddel dat wordt gebruikt als party drug.

Cosby vertelde dat hij goed vrouwen kon lezen, hij was trots op zijn veroveringstechnieken. Als hij een vrouw wilde versieren, begon hij bijvoorbeeld over haar vader, die kanker had. Verder bood hij de vrouwen aan om hun mentor te zijn en ze te helpen in hun carrière.

De getuigenis deed Cosby in een civiele zaak die Andrea Constand tegen hem had aangespannen. Zij beschuldigde Cosby ervan haar gedrogeerd te hebben voor onvrijwillige seks. Cosby ontkende. Hij had haar alleen een half tabletje van het kalmerende benadryl gegeven.

De Afro-Amerikaanse held viel in november van zijn voetstuk toen hij van misbruik werd beschuldigd en vele slachtoffers zich meldden.