En ineens regent het geld op het hoofd van FIFA-voorzitter Blatter

Blatter wordt bestrooid met nepgeld.
Blatter wordt bestrooid met nepgeld. Foto Reuters/Arnd Wiegmann

FIFA-voorzitter Sepp Blatter zal deze laatste persconferenties van alle persconferenties die hij de afgelopen jaren gegeven heeft, waarschijnlijk nog lang herinneren. Plotseling strooit er iemand met biljetten naar hem.

Blatter wilde net beginnen aan zijn persconferentie toen er ineens een man opdook voor zijn neus en aan zijn tafel iets begon te zeggen. De man legt een dik pak ‘geld’ neer op zijn tafel. “Dit is voor Noord-Korea in 2026″, zegt hij. De FIFA-voorzitter probeerde de man duidelijk te maken dat er een persconferentie begint, maar de Britse komiek Simon Brodkin - want die is het, blijft gewoon doorpraten. “Waar is de beveiliging, waar is de beveiliging”, zegt Blatter. Op het moment dat de beveiliging eraan komt, strooit Brodkin met een groot gebaar nog een pak nepgeld uit over het hoofd van Blatter.

Twitter avatar martynziegler Martyn Ziegler Sepp Blatter showered with fake money after stunt comedian gets into FIFA press conference http://t.co/smMc92Qouj

Daarna wordt Brodkin weggevoerd en zegt Blatter dat de persconferentie wordt opgeschort.

“We moeten nu eerst opruimen. Want dit heeft niets te maken met voetbal.”

De persconferentie werd gehouden omdat de FIFA eerder vanmiddag net bekendmaakte dat de opvolger van Blatter op 26 februari wordt gekozen.

Brodkin speelt graag voetballer

Brodkin is een Britse komiek die verschillende tv-programma’s heeft gehad en als Lee Nelson ook optreedt als stand-up comedian.

Het is niet de eerste keer dat hij zo’n stuntje uithaalt. Een van de andere karakters die hij speelt is de fictieve voetballer Jason Bent. Vorig jaar probeerde hij zich nog als deze Bent bij het Britse voetbalelftal te voegen dat op het punt stond van vertrek naar naar Miami.

En in 2013 rende hij het veld op van een wedstrijd van Everton tegen Manchester United. Hij doet wat oefeningen, rent een rondje ter warming up en het duurt vrij lang voor iemand door heeft dat hij niet bij het team hoort.

    • Anouk Eigenraam