Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Vandaag gaat PayPal in z’n eentje, zonder eBay, naar de beurs. In Nederland wordt de online betaaldienst maar weinig gebruikt. Hoe komt dat?

Een nieuw welvaartsprobleem: steden die ’s zomers uit hun voegen barsten door de massa’s toeristen. Amsterdam gaat de toeristendrukte met big data te lijf.

En het kan de komende weken op ieder moment nog misgaan voor de Grieken. De rekenmeesters in Brussel kunnen dus nog niet op vakantie, er moet onderhandeld worden. Dit staat er op de agenda.

While you were sleeping… in the US

Steeds meer millennials kijken filmpjes op YouTube: de adverteerders stromen toe, meldt Financial Times.

Volgens The Wall Street Journal kopen beleggers liefst aandelen in tech-bedrijven zoals Google een Amazon. Die groeien tenminste nog.

Lockheed koopt Sikorsky Aircraft en laat concurrerende wapenproducenten ver achter zich, meldt Reuters.

While you were sleeping… in Asia

Alibabaen Tencent gaan de strijd aan met UnionPay, schrijft China Daily. En dat doen ze offline, in traditionele winkels.

Mediabedrijf Mashablekomt naar Azië. Logisch, want daar gebeurt ’t qua mobiele en sociale media, weet Financial Times.

Als eerste Japanse bedrijf heeft Mitsubishi excuses aangeboden aan dwangarbeiders in de Tweede Wereldoorlog, meldt South China Morning Post.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q