Vier explosies in Gaza

Bij vier explosies in Gaza zijn twee mensen gewond geraakt. De aanslagen zouden gericht zijn op Hamasleiders. Een getuige zou een vlag van de terreurgroep Islamitische Staat hebben gezien op de plek van de aanslag.

De explosies vonden plaats bij geparkeerde auto’s van Hamasleiders in Gaza-stad. De aanslag is nog niet opgeëist, bericht persbureau AP.

Eerder werd bekend dat IS in Libië naar eigen zeggen drie christenen ontvoerd heeft. Het zou gaan om mannen uit Ghana, Egypte en Nigeria. Over het lot van het trio is nog niets bekend.

IS maakte de ontvoering bekend op sociale media. Als bewijs werden foto’s uit de paspoorten van de mannen getoond. De ontvoering vond volgens een inwoner plaats in Noufliyah, dat bekendstaat als een bolwerk van IS-aanhangers.

Het is niet de eerste keer dat christenen in Libië in handen vallen van de terreurgroep. Zo werden eerder dit jaar 21 koptische christenen onthoofd door IS-strijders. De slachtoffers waren naar het land gereisd om werk te zoeken.