Sebastian Langeveld stapt af in Tour

Sebastian Langeveld van Cannondale-Garmin is afgestapt in de Tour. De renner van Cannondale-Garmin heeft last van maag- en darmklachten.

Sebastian Langeveld in de tijdrit in Utrecht.
Sebastian Langeveld in de tijdrit in Utrecht. Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Sebastian Langeveld is zondag in de vijftiende etappe van de Tour de France afgestapt. Dat meldt zijn ploeg Cannondale-Garmin vandaag.

De renner van Cannondale-Garmin kampt met maag- en darmklachten, zo liet zijn ploeg weten. Langeveld stond 170e in het algemeen klassement. Hij hield alleen de Fransman Bryan Nauleau en de Ier Sam Bennett achter zich.

Twitter avatar Ride_Argyle Cannondale-Garmin While we’re happy w/ situation up the road, we’re sad to report @sebaslangeveld has been forced to withdraw from #TDF2015 w/ gastro illness.

Volgens Cannondale-Garmin voelde Langeveld zich vanmorgen al beroerd, maar wilde hij per se opstappen om toch te proberen zich er doorheen te slaan.

Langeveld is de vierde Nederlander die in de remmen knijpt deze Tour. Eerder moest Tom Dumoulin noodgedwongen afstappen na een ware valpartij en eindigde de Tour voor Lars Boom wegens griep. Gisteren stapte Ramon Sinkeldam af met dezelfde klachten als Langeveld.

    • Sjoerd Klumpenaar