Nijmeegse Vierdaagsefeesten trekken duizenden bezoekers meer

De eerste dag van de Vierdaagsefeesten gisteren, die de 99ste editie inluiden van de Nijmeegse Vierdaagse werden drukbezocht.
De eerste dag van de Vierdaagsefeesten gisteren, die de 99ste editie inluiden van de Nijmeegse Vierdaagse werden drukbezocht. Foto ANP/ Piroschka van de Wouw

De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten trok nog niet eerder zoveel bezoek. Er kwamen 197.000 bezoekers op de eerste dag af, een stuk meer dan vorig jaar toen er 137.500 mensen de eerste avond bezochten.

De feesten omlijsten de 99e editie van wandeltocht Vierdaagse die dinsdag begint. Het hele feestgebeuren duurt zeven dagen en trekt doorgaans ruim een miljoen mensen naar de binnenstad van Nijmegen. Er zijn optredens van artiesten en er is een speciale loop voor kinderen die bestaat uit korte afstanden door het centrum van de stad.

Nijmegen is de komende week vanwege de Vierdaagse slecht bereikbaar per auto, schrijft persbureau ANP. Langs de snelwegen A12, A50, A15 en A73 staan waarschuwings- en omleidingsborden. Het centrum van de stad gaat elke dag vanaf 12.00 uur op slot en veel doorgaande wegen zijn afgesloten om ruimte te maken voor het wandellegioen.

De wandelaars die dinsdag beginnen, moeten overigens rekening houden met regen. Donderdag is de kans op een bui het grootst, woensdag het kleinst. Dan schijnt ook af en toe de zon. Koud wordt het niet, dinsdag en woensdag ligt de temperatuur naar verwachting op een zomers niveau van een graad of 25. Door de regen wordt het vochtig weer. Donderdag en vrijdag wordt het maximaal rond de 23 graden.

    • Anouk Eigenraam