Nederlandse Daviscupteam na zege dicht bij terugkeer naar wereldgroep

Robin Haase viert zijn beslissende overwinning met teamcaptain Jan Siemerink.
Robin Haase viert zijn beslissende overwinning met teamcaptain Jan Siemerink. Foto EPA / Roland Schlager

De Nederlandse tennissers hebben zich vandaag geplaatst voor de playoffs om een plek in de hoogste groep van de Daviscup. In het enkelspel was Robin Haase in drie sets te sterk voor de Oostenrijkse Dominic Thiem (6-4, 7-6 en 6-3). Door die zege staat Nederland nu met 3-1 voor tegen Oostenrijk.

Met nog een duel te gaan is zijn de Nederlandse tennismannen niet meer te achterhalen voor hun tegenstanders. Het team geleid door oud-tennisser Jan Siemerink kan zich nu opmaken voor de wedstrijd in de playoffs. Als de tennissers ook daar winnen, keert Nederland terug naar de wereldgroep, de hoogste poule in de Daviscup.

Twitter avatar KNLTB KNLTB Emotie bij Robin Haase na zijn prachtige overwinning op Thiem in de Davis Cup tegen Oostenrijk. http://t.co/4D5Rx08Jvb
Twitter avatar StokerSports Franklin Stoker Ook compliment voor de manier waarop Haase zich manifesteerde. Geen fysiek wonder,maar speelt in ruim 48 uur 3 best-of-5-duels en wint er 2.

Vorig jaar ook al wereldgroep

Vorig jaar deden de Nederlandse tennissers ook al mee aan de playoffs, maar toen nog om lijfsbehoud in de wereldgroep. In een duel met Kroatië dolven Haase, Jean-Julien Rojer, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker echter het onderspit: 3-2. Nederland degradeerde daardoor naar de op één-na-hoogste groep van de Daviscup.

In de wedstrijd met Oostenrijk kwam Robin Haase al twee keer eerder in actie. Gisteren verloor de Hagenees nog in vier sets van Andreas Haider-Maurer. Nog diezelfde dag revancheerde hij zich in de dubbel: samen met Jean-Julien Rojer won hij in drie sets van Olivier Marach en Jurgen Melzer. De derde overwinning werd behaald door Thiemo de Bakker, eveneens tegen Dominic Thiem.

    • Joost Pijpker