Drummer AC/DC opnieuw gearresteerd

Phil Rudd, de drummer van de Australische rockband AC/DC is opnieuw opgepakt. Tien dagen geleden werd de drummer in Nieuw-Zeeland nog veroordeeld tot acht maanden huisarrest wegens doodsbedreigingen en drugsbezit.

De Nieuw-Zeelandse politie geeft geen inhoudelijk commentaar over waarom Rudd weer is opgepakt. Maandag verschijnt hij voor de rechter.

Doodsbedreigingen en drugsbezit

Op 9 juli werd de 61-jarige drummer veroordeeld tot acht maanden huisarrest omdat hij een oud-werknemer met de dood bedreigde en er bij een huiszoeking in zijn landhuis drugs werden aangetroffen.

Tijdens zijn tien dagen huisarrest werd Rudd met een elektronische enkelband in de gaten gehouden. Bij zijn veroordeling is hem te verstaan gegeven dat hij een celstraf kon verwachten als hij de voorwaarden van zijn straf zou schenden.

Wie is Phil Rudd?

De Australische Rudd werd geboren in Melbourne met de naam Philip Hugh Norman Rudzevecuis. In 1974 werd hij de drummer van de populaire rockband AC/DC. In 1983 werd hij uit de band gezet, maar tien jaar later keerde hij terug. De rockband is bekend van hits als Whole Lotta Rosie, Highway To Hell en Thunderstruck.

Vorig jaar november bracht de AC/DC zijn vijftiende album uit: Rock or Bust. Rudd speelde de nummers voor dit album in, ondanks de verdenkingen die toen tegen hem liepen. De begeleidende tour moet Rudd dus missen.

Kijk hieronder: Phil Rudd in betere tijden.

    • Sjoerd Klumpenaar