In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: het einde van de Ramadan, vuurwerk in Parijs en juichende NASA-medewerkers.
Demonstranten gooien met molotovcocktails naar de oproerpolitie in Athene. Nadat het Griekse parlement woensdag akkoord ging met het Europese steunpakket gingen mensen de straat op om te protesteren.
AP/Emilio Morenatti
De premier van Fiji, Josaia Voreqe Bainimarama (links) schudt de hand van de Chinese president Xi Jinping in Beijing.
AP/Andy Wong
Een partijbijeenkomst van de Burundese regeringspartij CNDD-FDD in Bujumbura. Het houden van de parlementsverkiezingen werd internationaal bekritiseerd, de EU en de Afrikaanse Unie trokken waarnemers terug omdat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd.
AFP/Carl de Souza
Moslims in Bangladesh proberen nog een plekje ter veroveren op de toch al overvolle trein in Dhaka. Duizenden moslims reizen naar huis om met familie het Suikerfeest te vieren, dat het eind van de ramadan inluidt.
AP/A.M. Ahad
Drie Palestijnse kinderen in Gaza-stad hebben zich feestelijk aangekleed om Eid al-Fitr, het Suikerfeest, te vieren.
AP/Khalil Hamra
De 94-jarige voormalige SS-sergeant Oskar Gröning luistert naar de uitspraak van de rechtbank in Duitsland. De 'boekhouder' van concentratiekamp Auschwitz was verantwoordelijk voor het tellen van het geld dat van veelal Joodse gevangenen was afgenomen. Hij werd veroordeeld tot vier jaar cel wegens hulp bij de moord op 300.000 joden. Gröning verklaarde zichzelf tijdens het proces 'moreel medeschuldig'.
AP/Tobias Schwarz
Chinese markt in Jiaxing, Zhejiang provincie met wasberenvachtjes.
Reuters/Stringer
Suikerfeest in de Sulltan Mehmet Fatih moskee in Pristina Kosovo.
AFP/ Armend Nimani
De 13-jarige jockey Purevsurengiin Togtokhsuren speelt een partijtje basketbal na deelgenomen te hebben aan Naadam, de nationale paardenraces in Khui Doloon Khudag, Mongolië.
AFP/Johannes Eisele
De 'muur van compassie' in Nieuwegein, die is gemaakt ter gelegenheid van de herdenking aan de crash met de MH17. Het was donderdag een jaar geleden dat het vliegtuig neerstortte boven Oost-Oekraïne.
ANP/Michael Kooren
Medewerkers van Nasa juichen als blijkt dat de Amerikaanse ruimtesonde New Horizons bij Pluto is aangekomen en contact heeft gemaakt met de aarde. De sonde is bijna tien jaar onderweg geweest. De komenden maanden moet hij metingen verrichten en foto’s maken waaruit meer informatie duidelijk moet worden over Pluto en zijn manen.
AFP/Brendan Smialowski
Deelnemers vieren het einde aan het San Fermin festival in het Spaanse Pamplona.
AFP/Ander Gillenea
Zwemmers slepen een portret door de rivier Hanjiang van de overleden Chinese leider Mao Zedong.
Participants swim with a portrait of late Chinese Chairman Mao Zedong in the Hanjiang River, a large branch of the Yangtze River in Xiangyang, Hubei province July 12, 2015. Hundreds of residents took part in the event to celebrate the upcoming 49th anniversary of Mao swimming in the Yangtze River on July 16, 1966, local media reported. The words beside the portrait read, "Swimming champions, be happy and healthy." Reuters/Stringer
De berg Raung spuwt vulkanische as op Oost-Java. De eruptie van de vulkaan op het Indonesische eiland heeft ertoe geleid dat vier vliegvelden moesten worden gesloten. De vulkaan is sinds vorige maand actief.
EPA/Fully Handoko
Militia van de verdreven Jemenitische president Hadi zoeken dekking tijdens gevechten met de Houthi-rebellen in Aden. De rebellen hebben de afgelopen maanden terrein verloren.
EPA/STR
Vuurwerk boven de Eiffeltoren in Parijs ter ere van de nationale feestdag op 14 juli waarmee het begin van de Franse revolutie wordt herdacht.
AFP/Joel Saget
Vrienden en familie van een gepensioneerde politieman rouwen bij zijn lichaam tijdens zijn begrafenis in Ashmuij, 68 kilometer van Kasjmir. De man werd vermoedelijk doodgeschoten door rebellen.
AP/Dar Yasin
Een Maleisische islamitische geestelijke in Kuala Lumpur voert een speciaal ritueel uit om daarmee het eind van de ramadan aan te kondigen.
AP/Joshua Paul
De 44-jarige psychiatrische patiënt Tong Jieping zit vastgeketend in zijn kamer in Qunxing in de Chinese provincie Anhui. Zijn ouders zijn in de zeventig en kunnen geen medische hulp betalen en hebben hem vastgemaakt om te voorkomen dat hij wegloopt.
Tong Jieping, 44-year-old mentally disabled patient, is chained by his foot inside his room, in Qunxing village of Wangjiang county, Anhui province, China, July 14, 2015. Tong was diagnosed mentally ill when he was in his 20s. His parents, both in their 70s, could not afford the medical treatments so they had to lock him up in chains to prevent him from running away, according to Tong's family. Reuters/Stringer