Weer

None

De komende dagen zullen veel mensen als ideaal zomerweer beschouwen. Dat betekent geregeld zonneschijn, slechts een kleine kans op buien en temperaturen op een zomers peil, zonder dat het daarbij te warm wordt. Zaterdag beleven we ook zo’n middag. De zon laat zich veelvuldig zien en het blijft droog. Wel waait er een stevige zuidwestelijke wind. Op het strand is een windschermpje daarom geen overbodige luxe. Daar wordt het niet warmer dan ongeveer 20 graden.

In het midden van het land wordt het 22 graden, in het oosten een zuidoosten 24 graden.

Op zondag is landinwaarts de wind geluwd, waardoor het daar wat warmer kan worden, 22 tot 26 graden. De noordwestkust, met nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwester, moet het met 19 of 20 graden doen.

Maandag nadert er vanuit het zuidwesten een storing, maar daar vooruit wordt warme en

droge lucht aangevoerd. Bij flink wat zonneschijn wordt het dan 22 graden op de Wadden, tot 30 graden in Limburg. Daarna wordt het weer iets minder. De kans op een regen- of onweersbui neemt toe, en later in de week wordt het ook

koeler.