PSV haalt middenvelder Gudmundsson binnen

Gudmundsson tekent bij PSV Foto: PSV

De IJslandse middenvelder Albert Gudmundsson heeft een contract getekend bij PSV voor drie jaar, met een optie voor nog een seizoen. Dat heeft de club uit Eindhoven vandaag laten weten. De 18-jarige Gudmundsson speelt nu nog bij sc Heerenveen.

Twitter avatar PSV PSV Albert Gudmundsson (18) tekende vandaag een driejarig contract en sluit aan bij Jong PSV. http://t.co/wqs6uRd1P1 http://t.co/dKLvD84i0q

De rechtsbenige voetballer gaat in eerste instantie in de Jupiler League spelen voor Jong PSV, maar hoopt zo snel mogelijk door te stoten naar de eerste selectie. “Dat is mijn doel”, aldus Gudmundsson, die zegt gelukkig te zijn met de transfer:

“PSV is een grote club en een goede stap in mijn carrière. Ik wil zo snel mogelijk stappen zetten richting het eerste elftal.”

Gudmundsson kwam twee jaar geleden naar Nederland om KR Reykjavik te verruilen voor sc Heerenveen. Eerder hebben Arsenal en Hoffenheim ook al interesse getoond in het jonge talent. Gudmundsson maakte vorig jaar indruk tijdens een jeugdtoernooi van PSV.

De club zette een kennismakingsvideo op Twitter:

Twitter avatar PSV PSV Maak nu kennis met de nieuwe middenvelder van Jong PSV: de IJslander Albert Gudmundsson. #PSV
https://t.co/ZKXP3QUiE2
    • Casper van der Veen