Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Pier van Scheveningen deels heropend

Luchtfoto van de Pier van Scheveningen in januari.
Luchtfoto van de Pier van Scheveningen in januari. Foto ANP/Bram van der Biezen

De Pier van Scheveningen is vanochtend om 10.00 uur weer deels geopend voor publiek. Na bijna twee jaar dicht te zijn geweest mogen de komende weken maximaal achthonderd mensen tegelijkertijd de nieuwe Pier op totdat de gehele renovatie is afgerond.

Vandaag gingen het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant, de toren en Bungyjump Holland open. Het benedendek moet ergens in augustus open gaan, aldus een woordvoerder tegen ANP. Het is nog niet bekend welke ondernemers en bedrijven zich op de rest van de Pier zullen vestigen.

Mensen kunnen dagelijks gratis tussen 10.00 uur ‘s ochtends en 22.00 uur ‘s avonds weer een stukje de zee inlopen zonder natte voeten te krijgen.

Verkocht voor 3 miljoen

Vorig jaar oktober werd de Pier voor drie miljoen euro verkocht aan een joint venture van Kondor Wessels Vastgoed en investeringsmaatschappij Danzep. Het jaar ervoor was de Pier failliet gegaan en in oktober 2013 gesloten, omdat niet meer kon worden voldaan aan de veiligheidsvoorschriften.

In december van vorig jaar kondigden de nieuwe eigenaren aan de Pier deze zomer te willen openen. Sindsdien zijn er een aantal herstelwerkzaamheden verricht.