Carlos Slim wil nu af van KPN

Het KPN-bestuur kan opgelucht zijn, voor even dan. Telecommagnaat Carlos Slim is van plan om zich definitief terug te trekken blazen uit het Nederlandse bedrijf. Dat liet zijn bedrijf América Móvil gisteren weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers: het wil zijn belang in KPN helemaal kwijt. De Mexicaanse miljardair zorgde in 2012 voor veel onrust bij KPN door plots veel aandelen te kopen en een vijandige overnamepoging te doen. Die werd na verzet van politici en het KPN-bestuur voorkomen, door het ingrijpen van een beschermingsstichting. Sindsdien behield América Móvil nog wel een belang in het telecombedrijf, en twee plekken in de raad van commissarissen. KPN was voor Slim al minder interessant geworden nadat het zijn Duitse en Belgische activiteiten verkocht. KPN was voor América Móvil juist bedoeld als opstapje naar de rest van Europa.