Ook Sinkeldam stapt af in de Tour

Ramon Sinkeldam heeft vandaag moeten afstappen tijdens de veertiende etappe van de Tour de France. Na zo’n honderd kilometer trappen was de renner van Giant-Alpecin te ziek om nog verder te gaan. De 26-jarige Sinkeldam is na ploeggenoot Tom Dumoulin en Lars Boom de derde Nederlander die uitvalt.

Archieffoto Ramon Sinkeldam op de tweede dag van de World Port Classic van Antwerpen naar Rotterdam.
Archieffoto Ramon Sinkeldam op de tweede dag van de World Port Classic van Antwerpen naar Rotterdam. Foto ANP / Bas Czerwinski

Ramon Sinkeldam heeft vandaag moeten afstappen tijdens de veertiende etappe van de Tour de France. Na zo’n honderd kilometer trappen was de renner van Giant-Alpecin te ziek om nog verder te gaan. De 26-jarige Sinkeldam is na ploeggenoot Tom Dumoulin en Lars Boom de derde Nederlander die uitvalt.

Vandaag is het met 33 graden weer een zinderend hete dag in Zuid-Frankrijk, waar de Tour zich momenteel bevind. Sinkeldam kampte met maag-darmstoornissen, die hem vandaag te veel zijn geworden. De renner uit Assendelft, die voor het eerst meedeed aan de Ronde van Frankrijk, stond 174e in het algemeen klassement.

Zware Tour voor Sinkeldam

Het was voor het uitvallen al geen goede Tour voor Sinkeldam. De belangrijke schakel in de sprinttrein van John Degenkolb ging al in de eerste week pijnlijk onderuit. Bovendien slaagde de ploeg er meerdere malen niet in om Degenkolb goed te lanceren voor de spurt. Op Twitter beschreef Sinkeldam hoe zwaar de Ronde hem viel:

Twitter avatar RSinkeldam Ramon Sinkeldam Hard day again! Nothing more to say…😴😴😴
Twitter avatar RSinkeldam Ramon Sinkeldam Hard stage… hardest stage so far to be honest. Now I finally met the Pyrenees. Ouch
Twitter avatar RSinkeldam Ramon Sinkeldam Had a hard day on the bike. Need some good food and rest to be ready for next days. Jealous on my little friend😍 http://t.co/j7ezU2VrbY

Behalve Sinkeldam stapte ook Steve Morabito vandaag af. De Zwitserse wielrenner brak tijdens een grote valpartij zijn sleutelbeen. Zijn ploeg laat weten dat Morabito zondag wordt geopereerd.

    • Casper van der Veen