Nu spieren kweken

None

Als vroeger een dappere man met de naam Van der Meer naar Amerika trok, heette hij vanaf zijn eerste stap op Ellis Island Vandermeer. Maar de tijden zijn veranderd, want op de site van Lamar University staat nu gewoon ‘Stijn van der Meer’, netjes met een kleine v. De korte stop is gekozen in een van de twee South Central All-Region teams. Dat verdiende hij met spel dat de statistiekverliefde Amerikanen zo uitdrukken. ‘He was Lamar’s leader in games played (52), at-bats (222), runs (40), hits (78), total bases (98), slugging (.441), on-base percentage (.401) and was second in doubles (13).’

Deze zomer is hij even terug bij Neptunus in Rotterdam, en vanaf dit weekend met het Nederlands team op het World Port Tournament. Niet dat Van der Meer (22) met zijn statistieken zeker is van een overstap naar de Major League. Daarvoor moet je niet alleen goed slaan, maar ook spektakel brengen en hij is geen hardhitter. Dus gaat hij nu vooral breder worden, spieren kweken, zodat er bij terugkeer naar Texas niemand meer om hem heen kan. Desnoods passen we een naamsverandering toe als finishing touch. Want Vandermeer klinkt tien kilo zwaarder dan Van der Meer.

    • Bastiaan Heus
    • Arjen Fortuin