Middagje filmklassiekers

Vpro Cinema presenteert vandaag een Woody Allen special in het EYE, om te vieren dat EYE deze zomer een filmretrospectief heeft. Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers twee klassiekers van Woody Allen bekijken: Sleeper en Hannah and Her Sisters. De eerste film Sleeper is een sciencefiction-satire over de toekomst. Woody Allen speelt een jazzklarinettist die ook eigenaar is van een health-foodwinkel. Na een kleine maagzweeroperatie wordt hij wakker in 2173, waar hij wordt gezien als een buitenaardse voortvluchtige én verlosser.

Om 16.15 begint de tweede film, Hannah and Her Sisters, waarbij een groep New Yorkse intellectuelen worstelen met grotestadsneuroses en lastige familieverhoudingen. Mickey (Allen) is gescheiden van Hannah (Mia Farrow), maar ziet zijn ex-vrouw en haar zussen nog met regelmaat. Als Mickey een relatie begint met Hannah’s jongere zus en haar man het aanlegt met de andere zus, stijgen de spanningen binnen de familie.