Zeker tachtig doden door autobom Irak

Bij een autobom in de Iraakse stad Khan Bani Saad, zo’n dertig kilometer ten noorden van Bagdad, zijn zeker tachtig mensen gedood en vijftig mensen gewond geraakt. De bom ontplofte op een drukke markt vol mensen die het einde van de Ramadan vierden.

Bij een autobom in de Iraakse stad Khan Bani Saad (maps), zo’n dertig kilometer ten noorden van Bagdad, zijn zeker tachtig mensen gedood en vijftig mensen gewond geraakt, meldt persbureau Reuters. De bom ontplofte op een drukke markt vol mensen die het eind van de Ramadan vierden, zei de politie.

Politiebeambte Ahmed al-Tamimi noemde de impact “verwoestend”. Reddingswerkers proberen de lichamen onder het puin vandaan te halen. De provincie Diyala heeft drie dagen van rouw aangekondigd en heeft alle parken en recreatiegelegenheden verzocht te sluiten om vervolgaanvallen te voorkomen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Eerder voerden strijders van terreurgroep Islamitische Staat, die grote delen van noord- en westelijk Irak controleren, aanvallen uit in de regio van de stad.

    • Sterre van der Hee