Nieuwe zender Farm & Food

De boeren van Nederland krijgen hun eigen tv-zender: Farm & Food TV-Channel. De eerste boerenzender van Europa moet in september beginnen, eerst online, later wellicht op tv.

Aleid Smid van productiebedrijf ASCT heeft een trailer van een kwartier gemaakt waarin de programma’s worden gepresenteerd: de talkshow Boerenpraat van Marit van Bohemen, de jeugdserie Vinnie over boerenkinderen met pony’s, en het banenprogramma Boer zoekt personeel.

Farm & Food wil 500 uur nieuwe video per jaar brengen, zo’n tien uur per week, die in een loop wordt vertoond, zoals andere themakanalen als Discovery dat doen. Smid gokt op één miljoen kijkers per maand.

Smid: „De agrarische sector heeft een groot imagoprobleem, De beeldvorming in de media is eenzijdig, het draagvlak onder politici en burgers is klein. Doel van de zender is tweeledig: boeren informeren met economisch nieuws. En voor de burgers: tegenwicht bieden aan het negatieve beeld dat de Partij van de Dieren en Wakker Dier verspreiden.

Smid brengt voor de zender twee soorten partijen bij elkaar. Agrarische organisaties als CRV (veeteeltinnovatie) en LTO Noord (noordelijke boeren) willen meebetalen om de landbouwsector te promoten, en facilitair mediabedrijf United (Euro Media Group) betaalt mee om een nieuw online videoplatform te promoten.