Bart van U. wordt vervolgd voor moord op Els Borst

Voormalig minister Els Borst in haar tuin in Bilthoven, in 2011.
Voormalig minister Els Borst in haar tuin in Bilthoven, in 2011. Foto: ANP/MARCEL ANTONISSE

Bart van U. wordt vervolgd voor de dood van oud-minister Els Borst. De 39-jarige verdachte zit op dit moment in hechtenis wegens de moord op zijn zus.

Van U. moet volgende week dinsdag voorkomen voor een pro-formazitting in de zaak rond de moord op zijn zus, die hij eind april bekende. Bij de volgende zitting, vermoedelijk in september, zal Van U. ook gedagvaard worden voor betrokkenheid bij de dood van Els Borst. De officier van justitie gaat dan de rechter vragen om beide zaken gelijktijdig te behandelen, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland zojuist:

DNA-match in januari

Oud-minister Borst werd vorig jaar op 10 februari bij de garage van haar woning in Bilthoven dood aangetroffen. De politie vermoedde toen dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen en trof DNA aan van de mogelijke dader.

In januari dit jaar bleek het gevonden DNA-profiel overeen te komen met dat van een verdachte in een andere zaak. Bart van U. zat op dat moment vast op verdenking van de moord op zijn zus. Die moord bekende hij in april. Volgens het OM is er nu voldoende grond om de verdachte naast de dood van zijn zus, ook te vervolgen voor de dood van Els Borst.

    • Philippus Zandstra