24 Emmynominaties voor Game of Thrones

De serie Game of Thrones heeft gisteren de meeste nominaties voor de Emmy Awards in de wacht gesleept. De serie met onder anderen Carice van Houten en Michiel Huisman heeft maar liefst 24 nominaties voor de Amerikaanse televisieprijzen op zak. De serie maakt bijvoorbeeld kans om de beste dramaserie te worden. In die categorie neemt de Amerikaanse serie het op tegen House of Cards, Homeland en Orange is the New Black. Acteur Peter Dinklage maakt namens Game of Thrones kans de prijs te winnen voor beste mannelijk bijrol. De actrices Lena Headey en Emilia Clarke zijn genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol. De winnaars worden op 20 september in Los Angeles bekendgemaakt tijdens de 67e editie van het prijzenfestival. Breaking Bad en Modern Family waren vorig jaar de grote winnaars.