Vuurwapengevaarlijke crimineel ontsnapt in Den Dolder

Foto: ANP / Marcel Antonisse

De politie heeft vandaag de vuurwapengevaarlijke Ali Benhadi op de Nationale Opsporingslijst gezet. Benhadi ontsnapte dinsdagochtend tijdens een tijdelijk verblijf uit een psychiatrische instelling in Den Dolder.

De 23-jarige crimineel zit een driejarige celstraf uit in de gevangenis in Zwolle wegens geweld en wapenbezit. De politie waarschuwt dat Benhadi vuurwapengevaarlijk is. Hij gebruikt medicijnen, maar heeft die niet tot zijn beschikking. Dit kan volgens de politie van invloed zijn op zijn gedrag.

Mensen die hem zien, moeten direct de politie bellen en zelf geen actie ondernemen, waarschuwt de politie. Benhadi woonde voor zijn veroordeling in Amsterdam-West. De politie houdt er rekening mee dat hij zich in de omgeving van de Baarsjes of Bos en Lommer schuilhoudt, omdat zijn vroegere sociale omgeving zich daar bevindt.

Geen sprake van psychische stoornis

Volgens Benhadi’s advocaat Peter Plasman is er bij zijn cliënt geen psychische stoornis aan de orde.

“Hij zat in Den Dolder voor een vrijwillige anti-agressietraining. Er is geen sprake van een psychische stoornis zoals in sommige media gesuggereerd wordt”

De broer van Ali Benhadi werd in mei veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, eind 2012.

    • Sjoerd Klumpenaar