Vier militairen gedood bij schietpartij in Tennessee

De met kogels doorzeefde deuren van het rekruteringscentrum van het leger in Chattanooga
De met kogels doorzeefde deuren van het rekruteringscentrum van het leger in Chattanooga Foto Tim Barber / Chattanooga Times Free Press via AP

Bij een schietpartij op klaarlichte dag zijn bij twee legerbases in de Amerikaanse staat Tennessee vandaag vier militairen vermoord. De schutter opende het vuur bij een rekruteringscentrum in Chattanooga en verplaatste zich daarna naar een ander militair complex, waar hij ook begon te schieten. De man is inmiddels doodgeschoten.

Dat melden lokale media en de FBI. Alle slachtoffers werden op dezelfde locatie gedood. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. Burgemeester van Chattanooga Andy Berke noemde de situatie “verschrikkelijk”. Volgens de politie is de schietpartij inmiddels beëindigd:

Twitter avatar ChattanoogaPD Chattanooga Police Active shooter situation is over. Details forthcoming #chanews

De FBI behandelt de schietpartij als “een daad van terrorisme”. Een getuige zei zo’n 30 tot 50 schoten te hebben gehoord. Een andere vrouw sprak van wel 100 afgevuurde kogels. Bij de locatie van de schietpartij is een commandocentrum opgezet. Over de motieven van de dader is nog niets bekend. Er zou volgens de autoriteiten maar één schutter actief zijn geweest.

    • Casper van der Veen