‘Russische diplomaten betalen parkeerboetes het slechtst’

Foto ANP/Lex van Lieshout

Diplomaten van de Russische ambassade in Den Haag weigeren het vaakst hun parkeerboetes te betalen. In totaal stond er vorig jaar nog voor bijna 50.000 euro uit aan parkeerboetes bij buitenlandse diplomaten.

Dat is wel minder dan het jaar ervoor, toen stond er nog voor 60.000 euro uit aan onbetaalde boetes. Het totaalbedrag aan boetes daalde van 287.000 euro in 2013 naar bijna 200.000 euro vorig jaar. Ook het aantal verstuurde boetes naar auto’s met het CD-kenteken, dat is voorbehouden aan diplomatiek personeel, daalde van ruim 4.000 naar bijna 2.900.

Na de Russen zijn diplomaten van Georgië en Azerbeidjan daarna de ergste wanbetalers als het aankomt op parkeerboetes, bericht De Telegraaf. De krant verkreeg de gegevens van de gemeente Den Haag met een beroep op de Wet Openbaar Bestuur.

De top 10 van wanbetalers naar land:

 1. Rusland
 2. Georgië
 3. Azerbeidjan
 4. Maleisië
 5. Pakistan
 6. China
 7. Tunesië
 8. Iran
 9. Ghana
 10. Libië
  • Anouk Eigenraam