Een rammelend verhaal

None

Dat de ex-scenarist van Steven Spielberg Menno Meyjes na Het diner van Herman Koch best nog een thriller in Nederland wilde maken is te billijken, maar zijn keuze voor De reünie van Simone van der Vlugt is lastig. Het boek was een bestseller (filmpubliek verzekerd), maar leed ook onder een rammelende plot. Dat blijkt niet opgelost: het verhaal van de neurotische Sabine en de brallerige Olaf die elkaar op middelbare leeftijd weer tegenkomen om een traumatische jeugdervaring te verwerken zit vol sfeer en suggestie, maar ontbeert logica of motivatie. De volwassen acteurs slaan zich er dapper doorheen, maar de flashbackscènes zijn gênant voor de tieneracteurs. Het meisje dat de verwende vamp Isabel speelt, had meer spelmateriaal en coaching moeten krijgen om overtuigend te maken dat zij zulke destructieve emoties bij klasgenoten oproept.

    • Dana Linssen