Robin Williams Remembered

None

Over de zware depressies waar de in augustus 2014 overleden komiek en

acteur Robin Williams aan leed horen we nauwelijks iets in Robin Williams Remembered, een terugblik op zijn loopbaan. Ook zijn drank- en drugsgebruik wordt slechts eventjes aangestipt. En wie niet meer precies weet hoe hij stierf, krijgt het hier ook niet te horen (het was zelfmoord). Wel komt hij zelf aan het woord, in een van zijn laatste interviews. De nadruk ligt op zijn carrière als stand up-comedian, waar hij al zijn manische energie in stopte. En dat viel al snel op, waarna eerst televisieproducenten bij hem aanklopten (Mork & Mindy) en daarna Hollywood. Zijn titelrol in Popeye was een flop, maar na zijn doorbraak in The World According to Garp (1982) bleef hij een constante aanwezigheid in de filmwereld. Vooral als hij ‘tegengecast’ werd, was hij briljant.

Zijn griezelige rol in Insomnia blijft ongenoemd, wel komt er een clipje voorbij zeilen uit One Hour Photo (2002), waarin Williams een eenzame foto-ontwikkelaar speelt die foto’s van zijn klanten mee naar huis neemt. Tegelijkertijd deerniswekkend en eng.

André Waardenburg