Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Je kunt hem vanaf morgen eindelijk in Nederland krijgen: de Apple Watch. Maar smartwatches zijn vooralsnog namelijk alleen interessant voor geeks.

Wordt het de American Meat Lovers van New York Pizza? De Louisiana Chicken van Pizza Hut? Of toch de BBQ Fiesta van Domino’s, dat vandaag met kwartaalcijfers komt? Allemaal willen ze de grootste worden in Nederland. Wie wint de pizza-oorlog?

Over thuisbezorgen gesproken: webwinkels bol.com en Wehkampboksen tegen elkaar op. Jij wil je pakket vandaag ontvangen, zij racen tegen de klok.

Poldernieuws

Het Griekse parlement heeft ingestemd met het omstreden akkoord met de andere eurolanden, meldt nrc.nl. Een ruime meerderheid van 229 parlementariërs stemde voor de deal, 64 parlementariërs stemden tegen.

Het zal even wennen zijn, maar over een paar jaar rijd jij misschien geen Japanner of Duitser, maar een Iranees, schrijft de Volkskrant. Met het wegvallen van de internationale sancties willen automakers uit Iran - een snel groeiende industrie - de wereldmarkt op.

De opbrengst van de beursgang van de Nederlandse flitshandelaar Flow Traders loopt op met de verkoop van nieuwe aandelen, meldt RTL Z. De beursgang was al goed voor een half miljard euro.

While you were sleeping… in the US

Na Facebook, Pinterest en Snapchat heeft ook Google een eigen betaalknop. Fortune legt uit waarom je die binnenkort overal ziet.

Stress op het werk? Knijp dan in een stressballetje, schrijft The Atlantic.

Hoe word je rijk in het post-recessie tijdperk? Bloomberg en de Fed helpen je op weg.

While you were sleeping… in Asia

De eerste Chinese Disneyworld wordt volgend jaar geopend en gaat er ook écht een beetje Chinees uitzien. Dat meldt Shanghai Daily.

De aandelenbeurs in India wil startups trekken, maar die gaan liever naar het buitenland, schrijft Economic Times.

Grote investeringsfirma’s zoals BlackRock investeerden miljoenen dollars in Hanergy. Ze raken volgens Quartz waarschijnlijk een hoop geld kwijt.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q