Clasie vertrekt naar Southampton - ‘Feyenoord krijgt 12 miljoen’

Jordy Clasie in de Rotterdamse Kuip, na het duel tussen Feyenoord en SC Heerenveen van mei dit jaar.
Jordy Clasie in de Rotterdamse Kuip, na het duel tussen Feyenoord en SC Heerenveen van mei dit jaar. Foto ANP

Aanvoerder Jordy Clasie verruilt Feyenoord voor Southampton. De transfer van de 24-jarige middenvelder hing al een aantal dagen in de lucht, maar nu Clasie ook de medische keuring heeft doorstaan, is zijn vertrek definitief. De geboren Haarlemmer tekent voor vijf jaar bij de Britse club, zo meldt Feyenoord online.

Hoeveel de transfer van Clasie Feyenoord oplevert, maken de Rotterdammers niet bekend. Volgens persbureau ANP gaat het echter om een bedrag van 10 tot 12 miljoen euro. Clasie is niet de eerste Feyenoorder die naar Southampton vertrekt. Trainer Ronald Koeman en spits Graziano Pelle gingen hem vorig jaar zomer voor.

Vandaag traint de elfvoudig international voor het eerst mee bij zijn nieuwe werkgever. Over een week is Clasie, die maar liefst vijftien jaar voor Feyenoord speelde, overigens al weer terug in de Rotterdamse Kuip. Southampton speelt dan een oefenwedstrijd tegen Feyenoord, in een volledig uitverkocht stadion.

Bij zijn nieuwe werkgever moet Clasie het gat vullen dat middenvelder Morgan Schneiderlin achterlaat. Die vertrekt na 7 jaar namelijk naar Manchester United voor een bedrag van bijna 35 miljoen euro. Bij Feyenoord staat de opvolger overigens ook al klaar. De Rotterdammers haalden vorige maand Marko Vejinovic al bij Vitesse.

Volgens technisch directeur Martin van Geel verliest Feyenoord niettemin een “visitekaartje”. Hij zegt:

“Na vorig seizoen gaf hij zelf aan toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Voor hem is het fantastisch dat hij zijn loopbaan vervolgt in een grote competitie als de Premier League, maar dit is een prima deal waar alle betrokken partijen zich goed in kunnen vinden.”

    • Joost Pijpker